Suomi liittyy ylpeästi NATO:n jäseneksi
Suomen valtiojohto on nyt tehnyt virallisen ja julkisen ratkaisun sen puolesta, että Suomi hakee sotilasliitto NATO:n jäseneksi eli, kuten Iltasanomien 15.5.2022 päivätty pääkirjoitusartikkeli toteaa, ”Pääkirjoitus: Suomi marssii Natoon ylpeästi etuovesta – kantona kaskessa on vielä iltalypsyä yrittävä Turkki”.
Pääkirjoituksen ingressin mukaan ”Päätös sotilaallisesta liittoutumisesta muuttaa Suomen asemaa syvällisesti ja peruuttamattomasti.” Iltasanomien Timo Haapala puolestaan kirjoitti 15.5.2022 päivätyssä kommenttiartikkelissaan ”Kommentti: Niinistö ja Marin kirjoittivat nimensä historiaan – enää Suomen presidentin käsi ei kuivu kuten Kyösti Kalliolla” seuraavasti, ingressin kuuluessa näin: ”Toukokuun 15. jää ikimuistoiseksi päiväksi, jolloin presidentti Sauli Niinistö kera pääministeri Sanna Marinin kirjoittivat itsensä Suomen historiankirjoihin Nato-hakemuksen hyväksymisellä, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.” Haapalan artikkeli kuuluu seuraavasti:
”Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti päättää perustuslain 93 §:n 1 momentin nojalla, että Suomi hakee Pohjois-Atlantin liiton (Nato) jäsenyyttä, kun eduskuntaa on kuultu. Siinä se. Koruton lause, joka jää taatusti Suomen tasavallan historiaan. Pysyvästi. Kun eduskunta saa maanantaina alkavan puhemyllytyksensä Nato-jäsenyydestä käytyä tiistaihin mennessä, Suomi jättää hakemuksen ja on viimeistään vuoden sisään sotilasliitto Naton jäsen. Huolimatta politikoinnista, joka 30 Nato-maan ratifiointiprosessista saattaa vielä seurata. Suomi on käynyt pitkän tien. Mutta Naton kannalle Suomi päätyi todellakin historiallisen nopeasti, vajaassa kolmessa kuukaudessa. Koska päätös on oikeasti historiallinen, se kannattaa asettaa arvonsa mukaisesti myös historialliseen viitekehykseensä.”
”Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ja pääministeri Sanna Marin (sd) tiivistivät oleellisen sunnuntain tiedotustilaisuudessa: – Tavoite on, ettei Suomi joudu sotaan enää milloinkaan. Nato-hakemuksesta päätöksen teki lopullisesti presidentti Sauli Niinistö. Nato-päätöksestä kannattaakin vetää sarja niihin Niinistön edeltäjiin, jotka ovat joko allekirjoittaneet tai valtuuttaneet jonkun muun allekirjoittamaan Suomen kannalta historiallisia valtiosopimuksia. Suomen Nato-hakemus hyväksyttiin hallituksessa kaatuneiden muistopäivänä.”
”Senkin takia historiallisessa ketjussa ensimmäisenä tulee mieleen presidentti Kyösti Kallio, joka joutui ’talvisodan raskaimpana päivänä’ 12. maaliskuuta 1940 allekirjoittamaan talvisodan lopettaneen rauhansopimuksen. – Kuivukoon käteni, joka on pakotettu tällaisen paperin allekirjoittamaan, Kallio kirjoitti päiväkirjaansa. Seuraavan joulun alla Nivalaan lähdössä ollut sairas Kallio menehtyi Helsingin rautatieasemalla marsalkka G. G. E. Mannerheimin käsivarsille.”
”Sauli Niinistö tuskin odottaa kätensä kuivumista. Sekä poliitikot että kansa ovat liki yksituumaisesti Nato-jäsenyyden takana. Suomen turvallisuus kasvaa. Talvisota syttyi Neuvosto-Venäjän häikäilemättömän hyökkäyksen johdosta, mitä on syystäkin verrattu Venäjän rikolliseen hyökkäykseen Ukrainaan. Vastaava estetään Suomen osalta nyt Nato-jäsenyydellä. Sotien jälkeen mitään turvallisuuspolitiikan länsisopimuksia ei voinut edes kuvitella. Se ei ollut mahdollista. Nyt on. Jatkosotaan Suomi lähti presidentti Risto Rytin johdolla. Rytin kohtaloksi jäi lopulta allekirjoittaa omissa nimissään jatkosodan jatkaminen ns. Ribbentrop-sopimuksella Hitlerin Saksan kanssa. Se oli kallis allekirjoitus. Ryti tuomittiin sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä kymmeneksi vuodeksi kuritushuoneeseen, josta hän kärsi kolme vuotta.”
”Rytin jälkeen Mannerheimista tuli presidentti, joka vei Suomen rauhaan Neuvostoliiton kanssa syyskuussa 1944. Mannerheimin jälkeen presidentiksi nousi J. K. Paasikivi, jonka junailemalle YYA-sopimukselle ja sen hengelle – siis että Suomi on osa Venäjän etupiiriä – lyötiin selkeä piste viimeistään nyt, siis 15. toukokuuta 2022. YYA-sopimuksen allekirjoitti pääministeri Mauno Pekkala 6. huhtikuuta 1948 Paasikiven valtuuttamana. Presidentti Urho Kekkonen varjeli YYA-sopimusta sitten kuin silmäteräänsä ja pyrki pitämään Suomen sananvaltaa niin suurena kuin pystyi.”
”Seuraava merkittävä sopimus ajoittui presidentti Martti Ahtisaaren valtakaudelle, kun Suomi liittyi EU:n jäseneksi 1995. Ahtisaaren edeltäjä Mauno Koivisto piti EU-jäsenyyden tärkeimpänä motiivina turvallisuuspolitiikkaa, Suomen turvallisuutta. Ja nyt ollaan matkalla Natoon. Presidentti Sauli Niinistö soitti asiasta etukäteen myös Venäjän presidentille Vladimir Putinille. Puhelun sanoma oli sama, diplomaattisemmin todettuna, jonka Niinistö kertoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Englannin pääministeri Boris Johnsonin kanssa keskiviikkona: – Te aiheutitte tämän. Katsokaa peiliin.”
”Kun historia muuttuu, se muuttuu todella nopeasti. Se muuttui Suomen osalta kolmessa kuukaudessa. Sauli Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessa, että päivä on historiallinen; uusi aikakausi aukeaa. – Syntyy suojattu Suomi. Saamme turvaa, sanoi Niinistö. Emmekä ole yksin, totesi Marin. Mitäpä tuohon lisäämään.”
Näin siis Iltasanomien Haapala.
Iltalehden Lauri Nurmi puolestaan kirjoitti 15.5.2022 kommenttiartikkelissaan ”Kommentti: Suomen F-35-hävittäjät puolustaisivat Baltiaa – valtiojohdolta heti mullistava linjaus” seuraavasti, alkaen ingressistä, joka kuuluu näin: ”Uusi aikakausi tarkoittaa Pohjolan Nato-maiden yhteistä ilma- ja ohjuspuolustusta, jossa amerikkalaiset ja britit ovat mukana, politiikan toimittaja Lauri Nurmi kirjoittaa.” Itse artikkeli kuuluu seuraavasti:
”Se on siinä. TP-Utva eli tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta päätti sunnuntaina aamulla, että Suomi hakee puolustusliitto Naton jäsenyyttä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi, että hän oli tuntenut liikutusta aamusta alkaen. Kaatuneiden muistopäivä on suomalaisille tärkeä päivä. Samalla TP-Utva ja valtioneuvosto tekivät historiallisen päätöksen, kun ne linjasivat, millainen Naton jäsen Suomi haluaa olla. – Suomi liittyisi Naton yhteiseen ilma- ja ohjuspuolustusjärjestelmään, osallistuisi yhteisen ilmatilannekuvan ja meritilannekuvan vaihtoon sekä syvempään tiedusteluyhteistyöhön, Nato-päätöksessä kirjoitetaan.”
”Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa suomalaiset Hornet-hävittäjät – ja tulevaisuudessa suomalaiset F-35-hävittäjät – puolustavat myös Viroa, Latviaa ja Liettuaa sekä Gotlantia ja Pohjois-Norjaa. Vastaavasti ruotsalaiset Gripenit ja norjalaiset F-35-koneet puolustavat Suomea. Kolmeen Pohjoismaahan syntyy yli 200 modernin hävittäjän ilmavoimat. Ne kantavat vastuuta Baltian ilmapuolustuksesta, koska puolustusliitto Natossa on päädytty siihen järkevään ratkaisuun, että pieniltä Baltianmailta ei edellytetä omia ilmavoimia. ’Naton jäsenenä Suomi osallistuisi Naton yhteiseen puolustussuunnitteluprosessiin’, valtionjohto painottaa. Valtionjohto korostaa myös sitä, että Suomi osallistuu joihinkin rauhan ajan yhteisen puolustuksen tehtäviin, ’esimerkiksi Baltian ja Islannin yhteiseen ilmavalvontaan sekä nopean toiminnan joukkoihin’”.
”Suomesta tulee mitä syvimmässä määrin sotilaallisesti liittoutunut maa, sillä Suomi osallistuu ’Naton operatiivisiin suunnitelmiin sekä niiden edellyttämiin johtamisrakenteisiin ja johtamisjärjestelmiin’. Nato-maat ovat valmiita hyväksymään Suomen jäseneksi siksi, että Suomen puolustusvoimat vahvistavat Naton puolustusta Itämerellä ja arktisella alueella. Ilmavoimat jätti viime joulukuussa avoimeksi, millaisia risteilyohjuksia Suomi ostaa F-35-hävittäjiinsä. Naton sisällä asehankinnat ovat edullisempia kuin sen ulkopuolella – ja vientiluvatkin heltiävät Nato-Suomelle nopeammin. Ehkäpä jollakin kävi jo marras-joulukuussa mielessä, että Suomi ehtisi 2020-luvulla liittyä Natoon ennen kuin ensimmäiset F-35-hävittäjät otetaan meillä käyttöön vuonna 2026.”
”Suomalaisten ei kannata kavahtaa sitä, että ilmavoimiemme hävittäjiä käytetään jatkossa myös lähialueidemme Nato-puolustuksessa. Kun annamme omastamme yhteiseen puolustukseen, Naton puolustussuunnittelussa vastaavasti mietitään, millaisilla konetyypeillä Suomen valtioaluetta puolustetaan missäkin tilanteessa. Nato-jäsenyyden suurin etu piilee siinä, että pienen maan ei tarvitse yrittää hankkia kaikkia suorituskykyjä yksin. – Tämä on historiallinen päivä. Uusi aikakausi aukeaa, Niinistö sanoi ensimmäisinä sanoinaan Nato-päätöksen julkistamisen jälkeen. Konkreettisesti uusi aikakausi tarkoittaa vaikkapa Pohjolan Nato-maiden yhteistä ilma- ja ohjuspuolustusta, jossa amerikkalaiset ja britit ovat mukana. Sitä vastaan Venäjä ei uskalla hyökätä.”
Näin Iltalehden Nurmi.
Edellä esitetyn valossa Suomen liittyminen NATO:n jäseneksi on syvällisen peruuttamatonta, Suomi ei joudu sotaan enää koskaan, Suomen turvallisuus ja suoja kasvaa siten, että Suomesta tulee käytännössä koskematon, koska nyt aukeaa ”uusi aikakausi”. Tällaiset käsittämättömät ylisanat tarkoittavat, jos ne otetaan kirjaimellisesti, sitä, että historia olisi yhtäkkiä Suomen osalta päättynyt ja että mikään aiempi historiallinen ja geopoliittinen todellisuus ei enää sitoisi Suomea.
Tällaiset ajatukset tarkoittavat sitä, että sellaisten esittäjät uskovat nykyisen niin sanotun lännen voimatekijöiden eli USA:n ja NATO:n säilyvän ikuisesti sotilaallisen ylivertaisina ja jotenkin Suomea kohtaan mielenkiintoa tuntevina. Tällaiset uskomukset kuulostavat vähintäänkin hybristisiltä eli liioitellun itsevarmoilta ja fantastisen utopistisilta.
Joka tapauksessa, kuten saattoi arvata, Suomi tullaan liittämään osaksi Baltian sotilaallista puolustusta ja yhtä hyvin myös, tarvittaessa, NATO:n pohjois-balttialaista hyökkäysrintamaa ja -tukialuetta. Tähän voidaankin todeta, että jälleen ja taas kerran, näköjään. Nimittäin, historian valossa tarkasteltuna, nyt ikään kuin palataan 1600-luvun ja 1700-luvun alun Ruotsi-Suomen suurvalta-ajan sotilaallisiin asetelmiin, kaikkine Suomen ulkomaisine sotilaallisine vastuineen ja velvoitteineen. Etelään, Baltian-maihin ja Puolan taisteluihin, Suomen rykmentit silloinkin heti vietiin, kun Tukholmasta johdetun suurvallan strateginen etu niin vaati.
Väkisinkin mieleen nousee, edellä viitatun Ruotsi-Suomen suurvaltahistorian taustaa vasten, ajatus siitä, että onko taas, vertauskuvallisesti, kuultu sotilaallinen komento: ”Kohti Ukrainan Pultavan kenttiä, mars!” Nimittäin Ukrainan Pultavan taistelukentälle luhistui kesällä 1709, Ruotsi-Suomen karoliiniarmeijan häviön mukana, koko suurvalta.
Se, mikä vielä vuonna 1617 Stolbovan rauhan aikoihin oli ollut suuri ja mahtava voima, joka kykeni käskyttämään silloin heikkouden vallassa ollutta Venäjää ja määräämään rajansa miten tahtoi, lyötiin 1709 ja oli romahtanut vuonna 1721, kun puolestaan Venäjä oli palannut voimansa tuntoon, Baltian ja Suomenkin vallattuaan. Silloin vuoden 1617 Stolbovan rauhan rajat olivat enää vain kaukainen muisto. Ikuisia eivät ole mitkään sotilaalliset asetelmat, voimakoalitiot eivätkä rajat olleet.
Suomi on joka tapauksessa nyt – Venäjän etupiirissä suomettuneena olon lopullisesti lännen tämänhetkisten vallanpitäjien etupiiriläisenä ja käskyläisenä olemiseksi vaihdettuaan – tästä lähtien etulinjan puskurialuetta, joka myös ottaa ensimmäiset vihollisen, jollaiseksi Venäjä jatkossa avoimesti meilläkin määritellään ja jollaisena kohdellaan, iskut vastaan ja joka toimii tarvittaessa Venäjän-vastaisen hyökkäyksen tukialueena. Näin siinä tapauksessa, että Venäjä ei nyt luhistukaan Ukrainassa käymänsä sodan seurauksena, kuten laajalti näytetään oletettavan tapahtuvaksi.
On nimittäin varsin mielenkiintoista pohtia sitä, että miksi ja millä perusteella Suomen valtiojohto ja koko hegemoninen eliittimme tekivät tällaisen yhtäkkisen radikaalin turvallisuuspoliittisen linjanmuutoksen ja alkoivat esiintyä varsin suurellisin ja avoimen Venäjän-vastaisin elkein?
Pane merkille, että pitkälti vielä silloinkin, kun Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan oli alkanut ja sotaa oli jo ehditty käydä, Suomen valtiojohto kuten esimerkiksi pääministeri Marin ilmoittivat, ettei tilanne edellyttänyt mitään äkillistä NATO-jäsenyyskysymyksen uudelleenarviota. Kuitenkin nyt, muutaman kuluneen viime viikon aikana, valtiojohdon kanta ja toiminta kääntyi oleellisesti uuteen asentoon siitäkin huolimatta, että suoraan Suomeen ei nytkään ole Venäjän taholta kohdistunut sen suorempaa uhkaa kuin kuluneina 80:na rauhan vuotena. Mikä siis aiheutti muutoksen juuri nyt?
Mahdollisen vastauksen tähän kysymykseen tarjoaa Iltalehden 14.5.2022 päivätty ”Ukrainan sota, päivä 79: Putinin väitettiin taas olevan ’vakavasti sairas’, Lavrov syytti länsimaita Venäjän vastaisesta hybridisodasta” -artikkeli. Tässä artikkelissa lainataan valaisevan paljastavasti Ukrainan tiedustelupäällikköä, seuraavasti:
”’Putin vakavasti sairas’ – Venäjän vallanvaihtoa suunnitellaan jo, sanoo Ukrainan sotilastiedustelun päällikkö. Sota on ohi vuoden kuluessa, uskoo Ukrainan sotilastiedustelun päällikkö Kyrylo Budanov. Prikaatikenraali Budanov sanoi haastattelussaan Sky Newsille, ettei Venäjä ole niin vahva kuin esittää olevansa. –Kahdeksan vuotta kestäneen taistelun jälkeen Ukraina tuntee vihollisensa hyvin ja voimme sanoa, että kuva Venäjän voimakkuudesta perustuu myyttiin.”
Kaikki erilaiset sotapropagandistiset ulottuvuudet noteeraten edellä lainattu Ukrainan sotilastiedustelun päällikön tilannearvio saattaa hyvinkin paljastaa, millaisilla oletuksilla länsi nyt tosiasiallisesti toimii. Lainauksessa esitelty tilannearvio voi hyvinkin olla myös se, jonka mukaisesti Suomen valtiojohtoa on viime viikkoina informoitu ja mihin myös Suomen johto luottaa siinä määrin, että, yhdessä USA:n ja muiden länsitoimijoiden kanssa ratkaisunsa tehden, päätyi muuttamaan Suomen linjaa radikaalisti. Jos näin on, selittäisi se, miksi Suomen johto uskaltaa esiintyä ja toimia yhtäkkiä niin rehvakkaasti kuin nyt on nähty.
Perustavat oletukset olisivat siten seuraavat: Venäjä on oikeasti heikko, Putin kuolee tai ainakin joutuu pois johtajan paikalta ja että Venäjällä tapahtuu vallankumous ja maa ajautuu kaaokseen. Jos tilanteen Venäjällä tiedetään varmuudella olevan tällainen ja jos lännen toiminta nojaa nyt tällaiseen arvioon, Suomenkin johdon yhtäkkinen linjanmuutos tulee ymmärrettäväksi. Samalla tulee käsitettäväksi sekin, miksi nyt katsotaan tarvittavan vahvaa NATO:n aseellista lisävoimaa Venäjän länsirajoilla ja miksi Suomen alue juuri nyt halutaan NATO:n tukialueeksi.
Jos Ukrainan sotilastiedustelun päällikön tilannearvio vastaa myös Pentagonin ja Washingtonin näkemystä, tarkoittaa se sitä, että länsi on nyt toden teolla heikentämässä Venäjää ja kaatamassa sitä ja sen nykyistä hallintoa, Ukrainan sodan ja sen seurannaisvaikutusten kautta ja myötä. Pane merkille, mitä todetaan Elina Väntösen Helsingin Sanomien 27.4.2022 -päivätyssä artikkelissa ”Näin Yhdysvaltojen suhtautuminen Ukrainan sotaan on vaivihkaa muuttunut – Nyt käsillä voi olla sodan ratkaiseva vaihe”:
”’Haluamme Venäjän heikentyvän niin paljon, ettei se pysty enää tekemään mitään tällaista.’ Näin Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin sanoi palattuaan viikonlopun lyhyeltä vierailulta Ukrainassa, jossa hän kävi yhdessä ulkoministeri Antony Blinkenin kanssa. ’Tavoite on, ettei Venäjä pysty palautumaan nopeasti.’ Austinia komppasi tiistaina Yhdysvaltain asevoimien komentaja Mark Milley, jonka mukaan Ukrainalle annetun tuen tavoitteena on ’vapaa ja itsenäinen Ukraina sekä heikentynyt Venäjä’. Lausunnot kuvaavat hyvin sitä, miten Yhdysvaltojen suhtautuminen sotaan Ukrainassa on vaivihkaa muuttunut ajan kuluessa…Vähitellen Yhdysvaltojen riskinsietokyky on noussut, ja kunnianhimo vaikuttaa nousseen sen mukana. Ensin kärjistyi retoriikka. On vaikea keksiä enää vakavampia termejä, joilla Biden voisi kutsua presidentti Vladimir Putinia kun sotarikollinen, diktaattori, teurastaja ja kansanmurhaaja on mainittu. Sitten alkoi laajentua aseapu. Yhdysvallat liittolaisineen on myöntänyt Ukrainan avuksi yhä edistyneempää ja raskaampaa kalustoa. Tiistaina Saksa kertoi olevansa valmis viemään myös panssarivaunuja Ukrainaan. Yhdysvallat on antanut Ukrainalle sotilaallista apua yli 3,4 miljardin dollarin edestä. Lisää on luvassa. Keskeisimpänä tavoitteena on Ukrainan vapaus, kyllä. Mutta Yhdysvaltojen julkilausuttu pyrkimys on nyt myös heikentää Venäjää vuosiksi tai vuosikymmeniksi niin, ettei se enää voisi aiheuttaa samanlaista tuhoa.”
Amerikkalaiset ovat viime aikoina täysin avoimesti tuoneet esiin, että USA:n Biden-hallinnon tavoitteena todella on heikentää Venäjä ja vaihtaa sen hallinto, eli toisin sanoen järjestää vallankumous Venäjän sisällä. Tämä todellisuus on esillä myös Kami Launosen Verkkouutisten 14.5.2022 päivätyssä artikkelissa ”Yrittääkö Joe Bidenin hallinto pullauttaa Vladimir Putinin ulos ennen välivaaleja?” Artikkelissa todetaan muun muassa:
”Kongressin republikaanit ovat jakaantuneet karkeasti kahteen leiriin. ’Perinteiset’ konservatiivit, kuten Lindsey Graham, Mitch McConnell ja Mitt Romney ovat olleet koko ajan myötämielisiä Ukrainan auttamiselle, kun taas Trump-mieliset, kuten Dan Crenshaw, Marjorie Taylor Greene ja Jim Jordan ovat olleet skeptisempiä. Kuitenkin Crenshaw ja Greene ottivat hiljattain yhteen Twitterissä. Crenshawn mielestä rahan laittaminen vihollisarmeijan tuhoamiseen, ilman omia miestappiota on hyvä sijoitus. Taylor Greenen mukaan taas talouspakotteet Venäjää vastaan nostavat inflaatiota ja bensan hintaa, eikä Yhdysvaltojen tulisi käydä ’sijaissotia’ (’proxy wars’). Edustajainhuoneesta läpi äänestetty 40 miljardin Ukraina -tukipaketti jumii tällä hetkellä senaatissa ja jarrumiehenä toimii Rand Paul (R). Paulin mukaan Ukrainaa tulisi auttaa, mutta 40 miljardia on liikaa. Myös rahan tarkka osoite ja käyttökohde tulisi hänen mielestään selvittää. Yhdysvallat on tähän mennessä toimittanut sotilastarvikkeita Ukrainaan noin 6,5 miljardin dollarin edestä. 40 miljardin lisäpanostus olisi esimerkiksi kaikkien EU-maiden myöntämään 1,4 miljardiin verrattuna lähes historiallinen. Vertailun vuoksi Venäjän puolustusmenot vuonna 2021 olivat 66 miljardia…”
”Nyky-republikaanit kannattavat laajalti Donald Trumpin ’America First’-politiikkaa. Yhdysvaltoja ei haluta nähdä ulkomaisten sotien osapuolena ja epäonnistumisena pidetty Bidenin Afganistan-vetäytyminen vahvisti mielikuvaa. Mikä siis käänsi republikaanien pään kahdessa kuukaudessa? Erään selitysmallin mukaan moni ei aluksi uskonut Ukrainan mahdollisuuksiin. Sota nähtiin sisällissodan kaltaisena, johon puuttuminen ei maksaisi vaivaa. Karut kuvat siviilien tuhoamisesta ovat kuitenkin kauhistuttaneet myös konservatiivit ja näyttävästi dokumentoidut Venäjän sotaepäonnistumiset tehneet selväksi, että länsimainen aseteknologian avulla Ukraina voi oikeasti voittaa sodan. Altavastaajan kannattaminen ja sodassa menestyminen ovat syvällä yhdysvaltalaisessa DNA:ssa Intohimoisimmat Trumpin kannattajat suhtautuvat kuitenkin Volodomyr Zelenskyihin edelleen skeptisesti. Syynä ovat Joe Bidenin pojan, Hunter Bidenin väitetyt kytkökset ukrainalaiseen energiayhtiö Burismaan. Tästä syystä Ukrainan hallinto nähdään korruptoituneena, Washingtonin eliitin rahanpesukoneena, johon massiiviset tukipaketit todellisessa liittyvät…”
”Vaikka politiikan toisella laidalla demokraatit ovat tukeneet Ukrainaa ja Zelenskyitä sodan alusta asti yhdessä rintamassa, on retoriikka muuttunut parissa kuukaudessa päättäväisemmäksi. Kun edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi twiittasi vielä 6.2.2022 ’tukea ja rukouksia Ukrainan kansalle’, on hän Kiovassa vierailtuaan (1.5.2022) alkanut käyttää toistuvasti termiä ’until victory is won’, tarkoittaen Yhdysvaltojen päättäväisyyden astetta Ukrainan auttamisessa. Pelosin puheet ja tukipakettien suuruus ovat kieltämättä linjassa. 40 miljardia ei ole enää tasoa: ’thoughts and prayers’. Vaikuttaa siltä, että Pelosi ja demokraatit Bidenin johdolla eivät ainoastaan yritä auttaa Ukrainaa selviytymään, vaan lyömään Venäjän kanveesiin. Ukrainan sotavoitto saattaisi syöstä Putinin vallasta, joka olisi iso voitto myös Bidenille. Niin iso, että se saattaisi keikauttaa myös marraskuun välivaaliasetelmat päälaelleen.”
Edellä osoitetusti Biden-USA:n hallinto ja neokonservatiiviset republikaanit – joita Verkkouutiset täysin virheellisesti nimittää ”perinteisiksi” konservatiiveiksi, jollaisia neokonservatiivit eivät ole koskaan olleet toisin kuin America First -konservatiivit, jotka ovat niitä oikeita konservatiiveja USA:n vanhan Old Right -oikeiston henkeen – pitävät täysin ja julkisen avoimesti Venäjää vihollisena, joka on kaadettava ja jota vastaan USA on tosiasiallisesti sodassa.
Tämän saman sodan osapuoleksi Suomikin päätyy heti – ja kansainvälisen oikeuden mukaan saattaa sellainen jo ollakin aseita sotaa käyvään maahan vievänä valtiona – kun on NATO:n jäseneksi liittynyt. Meneillään on siten täysi vyörytys Venäjää vastaan. Suomen valtiojohto uskoo varmaankin, koska lännestä lienee heille näin vakuutettu, että nyt Putin ja Venäjä kaatuvat. Siksi Suomen johtokin uskaltaa esiintyä ja toimia perin rehvakkaasti ja haluaa näyttävästi olla ”historian oikealla puolella”.
Avainkysymys toki silti on, että kuinkahan tässä käynee? Onko Venäjä todella kaatumassa? Entä jos Venäjä ei kaadukaan? Lukuisia kertoja tätä Venäjän kaatamista on aiemminkin yritetty, mutta 900:n vuoteen ei ole onnistuttu. Ehkä Biden-hallinto ja hänen taustallaan olevat globalistivoimat nyt onnistuvat. Tai sitten eivät hekään onnistu.
Joka tapauksessa Suomi, joka on nyt – kaatuneiden muistopäivänä – ilmoittanut liittyvänsä ylpeästi NATO:n jäseneksi ja siten samalla myös meneillään olevaan Venäjän-kaatoon kaikkine siitä koituvine sotilaallisine liittolaisvelvollisuuksineen ja seurauksineen, on nyt haastavassa tilanteessa ottaen lukuun sen, että, utopistisista haaveiluista huolimatta, historia ei kuitenkaan ole loppunut.
Jää nähtäväksi, kuinka suojattu ja turvallinen Suomi nyt syntyy. Mahtaako eliittimme luottamus NATO:n viidenteen artiklaan ja siihen, että nyt Venäjä ei enää koskaan uskalla hyökätä, osoittautua perustelluksi? Tämä on varsin tarpeellinen kysymys, jos asiaa tarkastellaan inhorealistisesti amerikkalaisista näkökulmista, joita valaisee hyvin Elina Väntösen ”Suomen on oltava ’hyvin, hyvin varovainen’, sanoo amerikkalaistutkija Nato-jäsenyydestä – Kaikki eivät toivota Suomea avosylin sotilasliittoon” -artikkeli Helsingin Sanomissa 3.5.2022.
Artikkelissa esitelty amerikkalaistutkija Ted Galen Carpenter on sitä mieltä, että useat NATO-maat luottavat liiaksi NATO:n viidenteen artiklaan. Hän luonnehtii sen lisäturvaa ”kyseenalaiseksi” ja kysyy, olisiko Yhdysvallat todella halukas ryhtymään sotaan Venäjää vastaan ja ottamaan ydinsodan riskin. Artikla 5 ei takaa automaattista turvaa. Suomen ja Ruotsin liittyminen nyt NATO:n jäseniksi heikentää niiden turvallisuustilannetta, ei vahvista, katsoo Ted Carpenter. Hänen mukaansa USA haluaa vain taas uuden maan, jota se voi käyttää etulinjan tukikohtana joukoilleen ja aseilleen. Washington tulee Cato-instituutin Carpenterin inhorealistisen arvion mukaan painostamaan Suomea uusiin asekauppoihin sekä muun muassa Suomen maaperällä järjestettäviin sotaharjoituksiin, USA:n sotateollisen kompleksin intressien ja imperialistisen geostrategiansa mukaisesti. Carpenter ottaa analyysissään lukuun sen sotateollisen kompleksin etuja edustavan sotilaallistaloudellisen geopolitiikan, joka USA:n geostrategiaa ohjaa. Carpenterin varoittelut on syytä ottaa täydestä todesta.
Merkille pantavia amerikkalaisia näkökulmia nostaa esiin 4.5.2022 päivätyssä Helsingin Sanomien Vieraskynä-artikkelissaan myös Yhdysvaltain tutkimuksen emeritusprofessori Markku Henriksson. Artikkelin otsikko on ”Suomea koskeva ajattelu on muuttunut Yhdysvalloissa” ja ingressi kuuluu seuraavasti: ”Suomen Nato-jäsenyydellä on laaja tuki, mutta myös varauksellisia näkemyksiä esiintyy. Viidennen artiklan velvoitteitakin pohditaan”. Henriksson kirjoittaa muun muassa seuraavasti:
”Yhdysvaltalaisessa keskustelussa esiintyy myös käsitystä, jonka mukaan Naton viides artikla – siinä hyökkäys yhtä jäsenvaltiota vastaan katsotaan hyökkäykseksi kaikkia Naton jäseniä vastaan – ei anna automaattisia turvatakuita. Artiklan muotoilun mukaan kunkin jäsenmaan pitää auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta maata toimimalla tarpeelliseksi katsomallaan tavalla, sotilaallisen voiman käyttö mukaan lukien. Jotkut tulkitsevat tätä niin, että Yhdysvallat voisi käyttää tällöin laajaa harkintavaltaa. Yhdysvaltalainen tutkijakollegani tiivisti asian tylysti. Hänen mukaansa ne, jotka uskovat Yhdysvaltojen tulevan aina avuksi viidennen artiklan pohjalta, ovat yhtä hyväuskoisia kuin ne, jotka uskoivat Kremlin aiempaa vakuuttelua siitä, ettei Venäjällä ole aikomusta hyökätä Ukrainaan.”
Venäjän historiallisia geopoliittisia pyrkimyksiä ja nykyisiä strategisia tavoitteita selostan ensimmäisen kerran vuonna 2014 ilmestyneessä ja nyt toisena ja täydennettynä painoksena tuoreesti ilmestyneessä kirjassani Venäjän karhu heräsi – Herääkö Suomi? (Kuva ja Sana, 2022).
Lue ohjeet kommentoinnille
5.12.2022 04:59
Suomen ei tule liittyä Natoon. Jumala on minulle puhunut että se olisi virhe. Mutta Suomi tyhmyydessään Natoon vain pyrkii ja nimenomaan YLPEÄSTI ilman Jumalaa.
20.5.2022 01:29
”Olavi”, mihin tilanteeseen oltaisiin tultu, jos noita mainitsemiasi ”virheitä” ei olisi tapahtunut? No, ainakn ruumiita olisi tullut lisää, kummassakin tapauksessa. ’Höyrypäiset’ tai ’-päättömät’ uskovaiset lukevat ja tutkivat yleensä Raamatun profetioita – lopuaikaa koskien myös – huomattavasti enemmän kuin jumalattomat pakanat – joita Suomessakin riittää – ja nyt ehkäpä erityisesti maailman tilanteen vuoksi. Jo oli aikakin, ettei herätys menisi ohi!
Jumala on luvannut valvoa Sanansa toteutumisen luomakuntansa tilanteen loppuun saakka, so. maailman aikakausien täyttymiseen ja sen jälkeisiin tuomioihin niin yksilöille kuin koko kaikille kansoille ja sen jälkeiselle Kristuksen Kuninkaan Valtakunnan syntymiselle.
Ns. ”Tukholman profetian” varjolla on sanottu ja toimiteltu yhtä sun toista asiaa, esim. erään itseään ”Suomen vapauttajaksi ja ”profeettaksi” tituleeraavan henkilön sivusto perustuu alunperin em. profetian esilläpitämiseen, vaikka tällä ”profeetalla” on väärä kadotustuomio-oppi, vrt. room.katol. ”Kiirastuli-oppi”, jossa kukaan synneistänsä kadotukseen tuomittu ei jää Helvettiin lopuniäksi. Raamatun sana ilmoittaa kuitenkin toisin, ja siihen voi luottaa. Jeesus itse puhui Helvetistä enemmän kuin Taivaasta; eikohän siihen löytyne painava syy!? Varoitus tässä yhteydessä valheenopettajista.
Raamatun profetia on luotettava, ja Pyhän Hengen avaamalla ymmärryksellä ne kertovat, mitä todellisuudessa on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan; edellä mainittu ei poissulje profetian hengen toimintaa tänäkin päivänä.
Muiltakin luotetuilta Jumalan luotetuilta profeetoilta on tullut saman suuntaisia profetioita, monissa esitetään se varsinainen syy tuleviin jumalallisiin rankaisuihin: jumalattomuus, irstaus, hillittömät perversiot ja oikeuden lokaanpolkeminen, vrt. VK:n syytäjä vs Päivi Räsänen. Toteutuisiko Tukholman profetia jos suomalaiset tekisivät parannuksen? Esitetäänkö siinä suomalaisille kehoitus parannukseen profetian sanan välttämiseksi? Nämä ovat keskeisiä asioita, kun tutkimme Jumalan profeettojen toimintaa Raamatussa.
Jos kansa kuvittelee Naton olevan kaikenkattava turva maallemme, se erehtyy: Jumalan tahto on pelastaa hukkuvat sielut kadotukselta. Se, että maassamme on uuspakanuus pappeineen vallalla jo pitkälti, puoltaa rangaistusten tulemista kansamme ylle, mutta Jumala on armosta rikas ja odottaa oman ’kellonsa’ kanssa kärsivällisesti. Tosin, ajan kuluttua loppuun, jo pelkästään Venäjän ydinaseen käyttö laittaisi päättäjämme myöntymään sen vaatimuksiin, pahemman välttämiseksi, tätä en esitä profetiana vaan näkökulmana.
19.5.2022 19:24
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on jälleen ilmoittanut, ettei aio hyväksyä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Erdoğan puhuu asiasta sosiaalisen median palvelussa Twitterissä julkaistussa videossa.
– Jatkamme omaa politiikkaamme määrätietoisesti. Olemme kertoneet liittolaisille, että vastauksemme Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenhakemukseen on ei, Erdoğan sanoo.
19.5.2022 00:55
Viime viikkojen aikana olen nähnyt enemmänkin sellaista näkemystä, että mikäli Putin jostain syystä joutuisi syrjään, saattaisi hänen seuraajakseen tulla vielä kovemman linjan presidentti, esimerkiksi turvallisuuspalveluista. Myöskään en usko Suomen valtionjohdon olettavan Venäjän kaatuvan tai päätyvän vaarattomaan tilaan. Ei sitä valtiojohto vähättele, mutta kieltämättä nämä jotkut toimittajat kirjoittavat lapsellisen rehvakkaasti. On valitettavan tavallista ajatella suurissakin asioissa kapeasti ja lyhyesti.
18.5.2022 21:06
Eipä tulevaisuutta tiedä kukaan edes höyrypää uskovaiset. Tähän tilanteeseen johtaneet kaksi suurinta virhettä ovat olleet.
1) USAn ja Englannin valtava apu Neuvostoliitolle toisen maailmansodan aikana.
2) USA ei 1950 luvulla, omatessaan satoja ydinpommeja, kun Neuvostoliitolle ei niitä ollut, ei noudattanut kenraali LeMayn neuvoja pyyhkiä Neuvostoliitto maailmankartalta näillä sadoilla ydinpommeilla.
Ei olisi nykyisiä ongelmia.
18.5.2022 18:22
Kyllä Venäjä on itse työntänyt Suomen natoon(ehkä), tätä valtiojohdon pullistelua ja median venäjälle naureskelua kyllä suuresti ihmettelen.
18.5.2022 17:42
En tiedä, onko teille tuttua ns. Tukholman profetia Suomen kansalle vuodelta 1984, mutta Naton jäseneksi meneminen tulee muuttamaan Suomen suunnan ja tulee siksi olemaan yksi Suomen suurimmista virheistä samoin, kun oli liittyminen aikoinaan EU:hun ja varsinkin sen rahaliittoon. Jos miekka oli puolessavälissä Suomen maata, on se nyt painettu tuppeeseen asti. EU on tämän päivän Baabelin torni ja sodan liitto, toisin kuin ministeri Tuppurainen väittää EU:ta rauhan liitoksi, minkä Jumala tulee vielä hajoittamaan. Koen Yhdysvaltojen ja EU:n pakotteetkin Venäjää vastaan koulukiusaamiseen verrattavana. Ei yhtäkään valtiota saisi näin kohdella, vaikka mikä olisi. Siksi koen vahvasti, että Natoonkaan ei Suomen olisi pitänyt mennä. Sotaahan ei käytännössä tule, vaikka suuri osa Suomesta tullaankin miehittämään. Tämä tulee olemaan myös yksi meidän presidenttimme vaikeimmista ja surullisimmista päätöksistä hänen valtakaudellaan, lähteäkö sotaan vai ei, sillä eräässä näyssä hän heittäytyy Suomen korkeimmalta tunturilta. Tapahtuuko se tänä kesänä vai ensi kevät-kesänä, jää nähtäväksi, presidentti Niinistöllähän on enää 2 vuotta valtakauttaan jäljellä.
Vaikka jo edesmenneestä presidentistämme Urho Kekkosesta ollaan montaa mieltä, toimi hän Neuvostoliittoa koskevien asioiden suhteen oikein. Hän ei silloin tiennyt, mihin Suomi pienenä maana vielä ”joutuu” sanoessaan aikoinaan ”Älkää kuvitelko, että teitä tulee kukaan auttamaan!”. Harvinaisen kaukonäköistä häneltä ja täysin totta. Ja näin vielä tulee valitettavasti käymään. Profetiassakin todetaan, että ”ei edes EU eikä YK tule Suomen avuksi”, ei tule kyllä Amerikka, eikä Englanti, eikä Ruotsikaan.
En ole putinisti, enkä liioin Peto-Venäjän puolellakaan, sielunvihollinen toimii kaikkialla, mutta Yhdysvallat, joka sekoitti arabimaat ja kun ase- sun muut myynnit ehtyivät, rupesi Amerikka sekoittamaan Eurooppaa, taas ”oma lehmä ojassa”. Ukrainan presidentti Zelenskyi omalla Natoon menon uhoamisellaan sai aikaiseksi sen, missä tilanteessa Ukraina nyt on. Sama ylimielisyys näkyy myös meidän hallituksessa näillä nuorilla naisilla, ja sekin tulee kostautumaan. Naisvaltikka on maalle murheen merkki, ja ainoana, joka on hoitanut pestinsä oikein ja kansaa ajatellen, on ministeri Krista Kiuru, joka hänkin on saanut osakseen parjausta. Mutta mitä tulee Natoon ja äänestykseen, erityisen pettynyt ja Hengessä järkyttynyt olen Kristillisdemokraattien Nato-myönteisyydestä. Kulkevatko uskovaisetkin laput silmillään niin, kuin hevosilla on?! Eivätkö he näe tätä maailman kokonaiskuvaa, mihin sisältyy sielunvihollisen repimistä, rikkomista, raastamista, pettämistä, valehtelemista, tappamista, murhaamista..!?
Tämä hallitus, eduskunta ja media ovat kovasanaisestikin parjanneet Putinia ja Venäjää, halveksineet ”heräävän karhun” sotamenestystä ja -taktiikkaa. Tämä tällainen puhe jo on paitsi ylimielisyyttä, niin olisin varovainen ärsyttämästä heräävää karhua, mutta myös varomatonta. Viktor Klimenko aikoinaan sanoi, ettei maailmalla ole minkään sortin käsitystä, minkäkokoinen armeija Venäjällä on ja millainen asearsenaali. Tässä olen samaa mieltä hänen kanssaan. Ei pidä aliarvioida Venäjää, joka ei ole vielä näyttänyt edes koko mahtiaan. On näyssä jopa nähty Putinin syöksemisen vallasta, mutta vaikka näinkin kävisi, tulee tilalle vielä häikäilemättömämpi mies, tämä sodan aloitus ei mihinkään häviä. Kun tämä ja Amerikkaan vielä tuleva ilkeä ja kiero naispresidentti ovat paikallaan, voimme vain odottaa silloin maailmalle pahinta, mutta Herran omille parhainta.
Mutta toki – mikäli tämä on Jumalasta ja myös osa Jumalan suunnitelmaa kurittaa syntistä Suomea !!!, niin Hän sallii tämän Suomea koskevan tulevan kurimuksen ja tien Albanian tai Romanian tasolle köyhyyteen, ja näin sen pitää sitten mennä. Surullista vain on katsella, kun Suomi, mikä Suomen poikien taisteluiden kautta ja Jumalan enkeleiden avulla saatiin itsenäiseksi valtioksi, tullaan sen sinivalkoinen ristilippu näin vielä ”rynttäämään” Venäjän poikien kainaloon. Silloin, ne, joilla vähän jotain on, tulevat jotenkuten pärjäämään, ne, joilla ei mitään ole, ne tulevat kärsimään.
Haluan tuoda esille vielä tulevaa, vaikkakaan en tiedä, liittyykö mahdollisesti nyt tähän Natoon ja Venäjään, mutta Helsinkiin tulee suurkatastrofi linjalla Eduskuntatalo-Kaisaniemi. Presidentti Zelenskyi oli jossain lehtiartikkelissaan maininnut, että Venäjällä on suunnitelmat ohjusiskuista EU:n pääkaupunkeihin. Jos Venäjä päättäisi sellaiseen toimeen ryhtyä, niin siinä tapauksessa tämä näky voi toteutua Natoon liittyvänä, eikä erillisenä onnettomuutena, jota olen sen luullut koskevan. Meillä on toivon pilkahdus siinä, että Turkki ja mahdollisesti Unkari mukana asettuvat poikkiteloin Suomen Nato-liittymisessä. Rukoillaan Suomen puolesta ja Taivaan Isän siunausta kaikille!
18.5.2022 22:23
Marita olet selvästi perillä tosi asioista jotka seuraavat tästä nato intoilusta. Sinä olet Elävän Jumalan asialla ja johdatuksessa. Toivon Maritan kirjoittavan lisää tulevista Jumalan asioista, jotka seuraavat suomen kansaa. Olen yllättynyt kuinka puolueet kokonaisuudessaan hyväksyivät naurusuin natoon liittymisen. Profetiassa suomi on natossa tai siihen menossa, kun Jumalan tuulet alkavat puhaltaa kylmästi. Nämä kansanedustajat ja muut ylimykset tulevat vielä etsimään mihin nurkkaan piiloutuisivat. Siunausta Maritalle ja kaikille Jumalan tosi uskoville. Juhalle myös siunauksin monin verroin ja jatka samaan malliin. Herra olkoon Sinun henkesi kanssa.
22.5.2022 22:18
Aika höpö höpö kirjoitus Maritalta. Miksikähän noissa profetioissa Jumala on aina niin hirveän kiinnostunut kurittamaan juuri Suomea? Venäjähän se todellisen kurituksen tarpeessa olisi kaikkien tekemiensä hirvittävyyksien jälkeen ei vain Ukrainassa vaan esim. toisessa maailmansodassa.
18.5.2022 12:05
Nyt on myös Kroatian presidentti Zoran Milanović luvannut käyttää veto-oikeuttaan estääkseen Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden. Milanović on Kroatian edustaja Naton huippukokouksessa Madridissa ensi kesäkuussa, jossa hän voi myös käyttää maan veto-oikeutta kieltää Suomen ja Ruotsin asettamisen jäsenehdokkaiksi. Sen lisäksi hänellä saattaa olla veto-oikeus Kroatian parlamentin päätöksiin.
Tämä tarkoittaa sitä, että nyt on Turkin lisäksi toinen Naton laajentumista vastustava maa, joka pystyy yksin estämään Suomen liittymisen Natoon. Naton historiassa on esimerkkejä, jolloin yhden maan vastustus esti Natoa ottamasta uusia jäseniä. Uusien jäsenten ottaminen vaatii jäsenmaiden yksimielistä päätöstä.
18.5.2022 08:11
Kreikka vetkutti 10 vuotta Pohjois-Makedonian jäsenyyttä Natossa pelkän nimikiistan takia. Turkin presidentti Erdogan on toistuvasti sanonut, että Turkki hylkää Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset.
Turkki on asettanut aivan mahdottomia ehtoja maiden pääsylle Natoon. Ehtona on mm. Turkin aseidenvientikieltojen purkaminen, mihin ulkoministeri Pekka Haavisto ei suostunut, kun asiaa kysyttiin häneltä eilen A-Studiossa. Miksi Turkin pitäisi hyväksyä Suomi samaan sotilasliittoon, jos Suomi ei edes halua myydä aseita Turkille? USA ei suostu myymään Turkille F-35 hävittäjiä, koska Turkki osti Naton sääntöjen vastaisesti Venäjältä S400 ilmatorjuntajärjestelmän ja nyt on suuri riski, että F-35 hävittäjän sotasalaisuudet päätyvät venäläisille.
Ilta-Sanomat 18.5.2022:
”Turkki voisi hyväksyä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden päästyään takaisin F-35-hävittäjä järjestelmään, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Yhdysvallat erotti Turkin F-35-hävittäjäohjelmasta sen jälkeen, kun Turkki oli ostanut Venäjältä S-400-ohjustorjuntajärjestelmän. Sitä pidettiin riskinä Natolle, jonka jäsenmaa Turkki on.
Virkamieslähteiden mukaan Turkki haluaa, että asekauppaa seuranneet pakotteet poistetaan. Lisäksi Turkki vaatii Suomea ja Ruotsia tunnustamaan kurdien itsehallintoa ajavan PKK:n terroristijärjestöksi. EU on jo luokitellut sen terroristijärjestöksi. Tämä ei vielä riitä Turkille. Ankarassa halutaan, että Suomi ja Ruotsi tuomitsevat PKK:n ohella myös esimerkiksi Syyriassa toimivat kurdijoukot.
Moni länsimaa on tukenut Syyriassa kurdijohtoisia Syyrian demokraattisia joukkoja (SDF) taistelussa äärijärjestö Isisiä vastaan, mikä on hiertänyt Turkin ja muiden Nato-maiden välejä. Turkki näkee SDF:ään kuuluvat kurdijoukot PKK:n haarana. Turkki haluaa virkamiesten mukaan myös, että Suomi ja Ruotsi ottavat tiukemman linjan maissa oleviin PKK-myönteisiin henkilöihin.
Virkamiehet nostavat esiin myös asevientikiellon, jonka Suomi ja Ruotsi asettivat osana EU-rintamaa vuonna 2019 Turkin Syyriaan tekemän hyökkäyksen takia. Vaikka Turkilla ei ole merkittävää asekauppaa Suomen ja Ruotsin kanssa, ei se virkamiesten mukaan halua periaatteessa ottaa liittoumaan maita, jotka eivät suostu asekauppoihin sen kanssa.”
17.5.2022 23:45
Tämä päivämäärä, 17.05.2022 jää historian lehdille vielä paljon merkityksekkäämmin suomalaisten mielissä tulevina päivinä kuin kukaan Nato-mielinen uskoisikaan. Elämme erikoista aikaa, jota Pyhä Raamattu kutsuu lopunajaksi.
17.5.2022 23:32
Tämä nato hässäkkä on usan juoni lisätä pakotetta meidän venäjä rajallemme. Suomen hallitus kokonaisuudessaan on usan etupiiriissä venäjään nähden. Sitähän usa haluaa, koska sillä on halu rokottaa venäjää. Meikäläiset ovat niin sinisilmäisiä kaikissa asioissa se on tunnustettava. Meillä on maksajan rooli joka paikassa. Venäjä on pitänyt suomea hyvänä kumppanina. Ukrainan sodan todellinen sotaan joutumista ei näytä kukaan muistavan, se oli liittyminen natoon. Venäjä ei ole tosissaan sotinut oikeilla voimilla ukrainaa vastaan, vaan on käyttänyt vanhettunutta kalustoa sodan alkamisesta lähtien. Muutamia kunnon paukkuja vain. Kiovaa ei ole pommitettu pommikoneilla ja muilla nykyaikaisilla aseilla. Usa antaa tiedustelu tietoja ukrainalle jatkuvasti. Taistelu laiva moskvan upottaminen oli helppoa usan antamilla koordinaateilla. Se oli horisontin takana, eli heillä ei olisi muuten mitään mahdollisuuksia tietää sen sijaintia. Ihmettelen miksi venäjä ei sen kummemmin reakoi siihen. Venäjällä kyllä riittää tosi kovia paukkuja ja voimia jos niitä halutaan käyttää. Eli suomen hallitus on käyttänyt vääriä arkumentteja ja suomalaisten pään kääntämiseen valheillaan. Kokoomus tämän pelipöydän avasi. Tulevaisuus näyttää kuinka kauan kansalaiset kestävät hintojen nousua ja elintason laskua. Nyt pelataan rutiköyhää rikasta josta seuraa kallis lasku. Herra armahda meitä ja tuomitse ne jotka luottavat aseisiin. Jumala on laitettu hyllylle. Hän kuitenkin sanoo viimeisen sanan. Odotellaan Hänen ilmestymistään todellisena johtajana.
22.5.2022 22:49
”Meikäläiset ovat niin sinisilmäisiä kaikissa asioissa”. Olen aina ihmetellyt suomalaisten poliitikkojen sinisilmäisyyttä Venäjän suhteen. Luulisi että historia olisi suomalaisille opettanut että Venäjään/venäläisiin ei voi luottaa. Jotenkin tuntuu että ihan tavallinen ihminen ymmärtää asioita paremmin kuin joku poliitikko. Onhan se nyt ihan selvää ettei Suomi pärjää yksin tuollaista arvaamatonta, aggressiivista valtiota vastaan. Tali-Ihantalassa Neuvostoliiton hyökkäys pysäytettiin Saksan avulla. On epärealistista ajatella että Suomi yksin voisi pärjätä silloin jos sota alkaa. Ukrainaankaan Venäjä ei olisi hyökännyt jos Ukraina olisi kuulunut Natoon tai jos USA olisi sinne toimittanut kunnon aseet jo aikoja sitten. Tuo nykyinen USA’n presidentti on kyllä tässä suhteessa aika saamaton joten eikö hän ole oikeastaan osaltaan vastuussa kaikesta tuosta hirveydestä mitä Ukrainassa on tapahtunut kun ei ole halunnut antaa Ukrainalle kunnon aseita tai ainakin on vetkutellut niiden toimittamisessa. Sama Saksan suhteen. Ainoa keino tehdä stoppi tuolle diktaattorille on lyödä Venäjän armeija. Historian luulisi tässäkin opettaneen että periksi antamalla ei diktaattoria pysäytetä.
17.5.2022 20:12
Puhemies Matti Vanhanen sanoi, että lukekaa Naton 5. artikla, siinä ei anneta mitään velvoittavia turvatakuita. Nato ei anna sateenvarjoa ydinasehyökkäystä vastaan, vaikka niin luullaan. Artiklassa lukee, että kukin auttaa toisia vain itse haluamallaan tavalla, mikä voi tarkoittaa melkein mitä tahansa.
Naton 5. artikla:
”Osapuolet sopivat, että aseellinen hyökkäys yhtä tai useampaa osapuolta vastaan Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa katsotaan hyökkäykseksi niitä kaikkia vastaan, ja näin ollen ne sopivat, että jos tällainen aseellinen hyökkäys tapahtuu, kukin osapuoli Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan 51 artiklassa tunnustettua oikeuttaan yksilölliseen tai kollektiiviseen itsepuolustukseen käyttäessään avustaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta osapuolta tai hyökkäyksen kohteeksi joutuneita sopimuspuolia ryhtymällä välittömästi yksin ja yhdessä muiden osapuolten kanssa tarpeellisiksi katsomiinsa toimiin, mukaan lukien aseellisten voimakeinojen käyttö, Pohjois-Atlantin turvallisuuden palauttamiseksi ja ylläpitämiseksi.
Tällaisesta aseellisesta hyökkäyksestä ja kaikista sen johdosta toteutetuista toimenpiteistä on välittömästi ilmoitettava turvallisuusneuvostolle. Tällaiset toimenpiteet lopetetaan, kun turvallisuusneuvosto on toteuttanut tarvittavat toimenpiteet kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden palauttamiseksi ja ylläpitämiseksi.”
YK:n artikla 51
”Jos jokin Yhdistyneiden Kansakuntien jäsen joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, ei mikään tämän peruskirjan säännös saa rajoittaa sen luonnollista oikeutta erilliseen tai yhteiseen puolustautumiseen, kunnes turvallisuusneuvosto on ryhtynyt tarpeellisiin toimenpiteisiin kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Ne toimenpiteet, joihin jäsenet ovat ryhtyneet käyttäessään tätä puolustautumisoikeutta, on heti ilmoitettava turvallisuusneuvostolle, eivätkä ne saa millään tavoin vaikuttaa turvallisuusneuvoston tämän peruskirjan mukaiseen oikeuteen ja velvollisuuteen ryhtyä kulloinkin niihin toimenpiteisiin, joita se pitää tarpeellisina kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai palauttamiseksi.”
17.5.2022 16:26
Hyvin varovaisin ajatuksin olen miettinyt Suomen pyrkimistä Natoon. Jos olisi järjestetty kansanäänestys, en olisi uskaltanut äänestää sen puolesta.
Jo vuosia sitten Suomen hengelliseksi kansallislauluksi nimeämäni laulu kosketti minua syvästi:
”Vaikka sammuis tähdet (NATOn tähti, EU:n tähdet), älä pelkää,
Jumala ei hylkää, siihen luota vaan!”
Suomen turva ei ole NATO:ssa, ei EU:ssa. Suomen turva on Jumalassa! Rukoillaan kansamme päättäjille viisautta ja armoa toimia oikein ja rukoillaan herätyksen ja Jumalan puoleen kääntymisen aikaa Suomen kansalle!
17.5.2022 15:47
Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Suomessa on nyt kova Nato-huuma, mutta kuten vanha viisaus sanoo, ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa.
Turkin presidentti on toistuvasti ilmoittanut, ettei Turkki tulee hyväksymään Ruotsin ja Suomen Nato-hakemusta. Toiveajattelijat selittävät asian niin, että Turkki haluaisi käydä vain poliittista kauppaa. Itse asiassa näin saattaakin olla, mutta Turkki ei tee kauppaa Naton, ei Suomen vaan Venäjän kanssa.
Turkki haluaa jatkaa Venäjän kanssa edullisia kaasu-, öljy- ja viljahankintoja, koska sodan takia Turkki ei saa tuotua ruokaa Ukrainasta, mistä se on ollut täysin riippuvainen. Turkin inflaatio on 70 %, joten presidentti Erdoganin palli heiluu. Turkilla ei ole edes varaa siihen, että Venäjä korottaa kaasun ja öljyn hintoja.
Jotta Erdogan voisi selittää kansalleen sen, miksi hän torppaa Ruotsin ja Suomen Nato-hakemukset, Turkin valtiollinen lehdistö on alkanut arvostelemaan voimakkaasti Suomea ja erityisen voimakkaasti Ruotsia. Esille on otettu mm. miten ulkoministeri Pekka Haavisto haetutti al-Holin leiriltä isis-aktivisteja Suomeen. Sekin on totta, että Suomi ja Ruotsi ovat kärkevästi arvostelleet Turkkia kurdien takia ja jopa asettaneet turkille aseidenvientikieltoja ja pakotteita. Turkki on loukkaantuneena myös arvostellut Ruotsia ja Suomea turvapaikkojen antamisesta sellaisille ihmisille, joita Turkki pyysi palauttamaan esitutkintoja varten. Nämä huolet eivät ole kuitenkaan tuulesta temmattuja. Eteenkin Ruotsi on täysin pilannut yhteiskuntansa epäonnistuneella ulko- ja maahanmuuttopolitiikallaan.
Natoon pääseminen edellyttää yksimielistä päätöstä kaikilta jäsenmailta. Turkki on jo sanonut ei, mitä Suomen valtiojohto ei tahdo uskoa. Turkki sanoi, ettei se halua tehdä uudelleen samaa virhettä, mitä se teki hyväksyessään Kreikan Naton jäseneksi. Montenegro on hyvin venäjämyönteinen pikkuvaltio, joka ei ole kertonut omaa kantaansa asiaan.
Voi olla, ettei Suomi ja Ruotsi edes pääse Natoon, mutta sen sijaan maat ovat ärsyttäneet Venäjän karhua Nato-hankkeellaan. Tässä voi pahimmillaan käydä niin, ettei Suomi saa mitään turvatakuita ja ajautuu ojasta allikkoon.
Turkki ei ole tyhmä. Se on kaukaa viisas ja näkee ilmeisen vaaran Suomen ja Venäjän väliseen konfliktiin. Turkki ei halua sekaantua siihen millään tavalla, vaan ylläpitää kauppasuhteita Venäjään, jonka kanssa se jakaa myös yhteisen intressin Mustanmeren kaasukenttiin ja kaasuputkiverkostoon.
18.5.2022 17:19
FT: Turkki esti Naton neuvostoa käsittelemästä Suomen ja Ruotsin hakemuksia
Turkki on aloittanut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenhakemusten käsittelyn jarruttamisen. Financial Times -lehden lähteen mukaan Naton neuvosto ei päässyt keskiviikkona aloittamaan Suomen ja Ruotsin hakemuksen käsittelyä, koska Turkki esti sen.
21.5.2022 14:01
Turkki ei ole millään lailla kaukaa viisas.
Tai ei ainakaan minun mielestäni: Maan inflaatio on viimeisen vuoden aikana noussut jonnekin 70% tietämille, valuutan arvo on romahtanut ja suunnilleen 20 prosenttia siitä porukasta, joka tulee äänestysikään vuoteen 2023, jolloin Turkissa on seuraavat vaalit, on vailla työ- tai koulutuspaikkaa. Ja tämä porukka on hyvin tyytymätöntä, sillä se osaa vertailla itseään samanikäisiin nuoriin ulkomailla.
Tyytymättömiä ovat myös monet muut kansanryhmät, mikä tuo Erdoganille ja hänen kavereilleen paineita ensi vuoden vaaleissa. Jonkinlaisia poliittisia pikavoittoja hän kotirintamalla tarvitsee, ja maailman suurin konsensuskone Nato on siihen sopiva foorumi. Nostaakseen profiiliaan Turkissa Erdogan ärhenteli aikanaan esimerkiksi tanskalaisen Anders Fogh Rasmussenin nimittämisestä Naton pääsihteeriksi Muhammed-pilapiirrosten jälkimainingeissa – hän pidensi prosessia kerätäkseen uskovaisilta irtopisteitä mutta antoi lopulta periksi. Nytkin hänen vaatimuksensa ovat niin epämääräisesti muotoiltuja, että niihin tulleet viralliset vastaukset voi tarvittaessa tulkita suuriksi voitoiksi – tämä on vähän niin kuin penskojen pihapeli, jonka säännöt muuttuvat lennosta sen mukaan, kuka on voitolla.
Niinpä olettaisin, ettei tämä kauaa kestä: ei Erdoganilla ole varaa huonontaa välejään Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin.