Tämän vuoden OJL-Starttikonserttia juhlitaan Seinäjoella

Tämän syksyn Joulun Lapsen Starttikonsertti järjestetään Seinäjoen helluntaiseurakunnassa sunnuntaina 29.9.2024. Tämä vuosi on monellakin tapaa poikkeuksellinen, kun muistelemme 30-vuotiasta Suomen Operaatio Joulun Lasta ja konserttipaikkana on Joulun Lapsen pitkä-aikainen ystäväseurakunta Seinäjoella.

OJL-starttikonsertti-artikkelikuva

Konsertissa esiintyy ryhmä Solina-lapsikuorosta, jota johtaa Suvi Ilonen. Jokainen on tervetullut konserttiin!

Operaatio Joulun Lapsen keräys alkaa 1.10. ja jatkuu marraskuun loppupuolelle asti. Palautusviikko on 18.-24.11. ja tämän jälkeen varastollamme Konalassa alkavatkin perinteisesti pakettien tarkistusviikot. Tarkistusviikkojen jälkeen valmiit kenkälaatikot kuljetetaan vastaanottajakohteiden yhteistyöseurakuntiin ja sieltä edelleen kohdemaiden lapsille. Tänä vuonna suomalaisten pakkaamat lahjat lähetetään Romanian, Moldovan ja Ukrainan lapsille.

Solina-kuoro

Useat pienten lasten vanhemmat ja vähän vanhemmatkin ovat kuulleet Solina-kuoron reippaita lauluja. Kuoron laulut ovat koskettavia ja niistä välittyy lämpimästi sanoma Jeesuksen rakkaudesta.

Solinan lapsista moni on ollut mukana laulamassa jo useita vuosia, vaikka ovatkin vielä iältään nuoria, 6-12 -vuotiaita. Yläkouluun siirtyessään lapset pääsevät halutessaan kuoron Solina-avustajaksi. Tämä on kuoronjohtajan mukaan monen kuorolaisen unelma, päästä isona Solina-avustajaksi.

Solina osaa ottaa lavan haltuun

Kuoron nimi on sen perustajan Suvi Ilosen idea ja tarkoittaa solinaa eli virtaavaa vettä. Esitettävä ohjelmisto koostuu lasten hengellisistä lauluista, jotka ovat varta vasten Solinalle tehtyjä. Lauluntekijöissä on monia tuttuja nimiä; muun muassa Pekka Simojoki ja Hanna Kivisalo. Kivisalo on käsikirjoittanut Solinalle myös kaksi musikaalia.

Tähän mennessä Solinalta on ilmestynyt kaksi levyä, joista ensimmäinen ilmestyi vuonna 2016 ja julkaistiin yhdessä muusikko Pekka Simojoen kanssa. Simojoki teki levylle useita aivan uusia lauluja. Seuraavana vuonna Solina-kuoro palkittiin vuoden 2017 musiikkiryhmäksi.

Monet laulut ovat myös Operaatio Joulun Lapsen teemaan sopivia. Jeesus riittää ja Hänen rakkautensa kuuluu kaikille; pienimmästä suurimpaan ja maan ääriin saakka.

Olet sydämellisesti tervetullut Starttikonserttiin sunnuntaina 29.9. klo 16 Seinäjoen helluntaiseurakuntaan! Tapahtumaan on vapaa pääsy.