Sisältö on tärkein

Enpä olisi muutama vuosi sitten osannut kuvitella, että Tiktokkailun kautta voisi päästä Operaatio Joulun lapsi –kummiksi. Tämä on minulle suuri kunnia ja tunnen sydämessäni vilpittömästi nöyrää kiitollisuutta. Aina kun olemme vaimoni kanssa koonneet kenkälaatikkoa, se on tuntunut todella tärkeältä. Olen innoissani, kun saan olla omalta osaltani auttamassa tätä työtä myös operaation tältä puolen.

miika-koistinen-kummi-ojl-artikkelikuva

Olen toiminut Vantaalla kymmenisen vuotta riparipastorina. Perheeseeni kuuluu rakas vaimoni ja maailman ihanin pieni taaperoprinsessa, joka on vienyt isän sydämen aivan kokonaan. Teologinen tiedekunta oli ollut minulle selvä päämäärä jo 7. luokalta asti. Teologisessa törmäsin ystäväni Tomi Kohon kautta apologiaan, ja apologia vei mennessään. Harrastuksen myötä lopulta aloin tehdä apologisia videoita someen nimimerkillä Kiviä kengässä. Ensin 2019 Youtubeen ja sitten 2021 Instagramiin ja Tiktokiin.

Orivedellä järjestetyn rippileirillä oli pöhinä päällä, kun isoset tekivät omat paketit

Tiktok-kanava sai tuulta alleen, ja kanava kasvoi nopeasti. Tuuli oli luultavimmin sitä pyhää sorttia, koska mikään muu ei selitä somekanavan, jossa puhutaan väkevästi siitä, kuinka Jeesus on Totuus, suosiota. Apologia on intohimoni, ja tällä hetkellä teen päivittäin Tiktokiin videoita, joita jaan myös muille alustoille. Ja on ollut ihana yllätys, että someapologian kautta olen saanut yhteydenottoja eri kristillisiin tapahtumiin – ja nyt myös OJL-kummiksi! Koko sometyötäni teen periaatteella SOLI DEO GLORIA, ja kaikki videot on tarkoitettu Suomen Siionin hyväksi.

Kenkälaatikollinen rakkautta

Muistan elävästi sen tunteen, kun vaimoni kanssa ensimmäistä kertaa kokosimme kenkälaatikkoa. Olimme kuulleet Operaatio Joulun Lapsesta Kotiryhmäverkosto ry:n kautta. Tykkäsin kenkälaatikon selvistä ohjeista. Niiden perusteella oli helppoa tehdä ostoksia. Lisäksi se tunne, kun sai valita tavaroita jollekin tarvitsevalle lapselle, tuntui sydämen pimeimmissäkin sopukoissa asti. Mietin, että saa olla kyllä aika paatunut körmy, jos tällainen shoppailureissu ei tunnu hyvältä ja merkitykselliseltä.Toivon, että mahdollisimman moni lähtisi mukaan OJL-keräykseen tätä vuonna. Olen itse mukana kokoamassa omaa laatikkoani, mutta luonnollisesti myös somevideoillani mainostan aktiivisesti OJL-toimintaa. Kannattaa siis seurata Kiviä kengässä -kanavaa ja jakaa videoita tuttaville.

Pitkäperjantaina tapahtui oikeastaan käänteinen kenkälaatikkokeräys. Jokainen ihminen sai kyllä laittaa laatikkoon asioita, mutta ei mitään hyviä, ei mitään kivoja, eikä sitä laatikkoa lähetetty tarvitsevalle. Ei. Vaan me toimme omat syntimme, pahimmat asiamme, kaikki ne asiat, joita kukaan ei halua eikä tarvitse, Jeesuksen laatikkoon, ja Jeesus kantoi sen harteillaan. Mutta totisesti, kiitos Jeesuksen ristintyön, laatikon sisältö tyhjeni olemattomiin. Sen sisältöä ei enää ole. Synnit on annettu anteeksi. Vaikka me toimmekin Jeesukselle syntimme, Jeesus antoikin meille elämän ja vapauden!

Ystävät hyvät, tästä ilosta antakaamme mekin toisille; edes pieni kenkälaatikollinen rakkautta.

MIIKA KOISTINEN