Lääkäriopiskelijat siunaamassa Etiopiaa

Lastentautien erikoislääkäri, Kuopion yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opettaja Eija Piippo-Savolainen vei mukanaan kahdeksan opiskelijaansa, ”viittä vaille lääkäreitä”, Etiopiaan Patmoksen työkohteeseen tutustumaan etiopialaiseen elämänmenoon ja mm. tekemään terveystarkastuksia ja antamaan hygienia-, ensiapu-, tartuntatauti- ja seksuaaliterveysvalistusta Lokken koulun oppilaille ja opettajille Hawassalla.

He vierailevat myös lasten kodeissa ja näkevät läheltä, minkälaisissa oloissa kummilapsemme elävät. He tekevät terveystarkastuksen myös kaikille katulapsikotimme nuorille ja viettävät aikaa heidän kanssaan. Opiskelijaryhmä toi Etiopiaan kymmeniä kiloja Suomesta hankkimiaan avustustarvikkeita, mm. kirurgin veitsiä, neuloja ja muita sairaalatarvikkeita, joita he lahjoittavat paikallisille sairaaloille.

Lääkäriopiskelijat ovat ensimmäistä kertaa Afrikassa.
Lääkäriopiskelijat tekevät terveystarkastuksia ja antavat terveysvalistusta Lokken koulun oppilaille ja opettajille.
Lokken koulun lapsille opetettiin hammashoidon perusteita.

Ensimmäistä kertaa Afrikassa

Eija iloitsee, että nämä nuoret ovat innokkaita, ammatillisesti taitavia ja rohkeita niin tarttumaan täysin uusiin lääketieteellisiin haasteisiin kuin vaikkapa esiintymään Nooana ja Nooan arkin eläiminä paikallisen seurakunnan pyhäkoulussa useille sadoille lapsille, tai laulamaan sunnuntaikokouksessa täydelle Watchanon kirkolle.

Opiskelijaryhmä toi Etiopiaan kymmeniä kiloja Suomesta hankkimiaan avustustarvikkeita, joita he lahjoittivat paikallisille sairaaloille.
Opiskelijaryhmää isännöi Etiopian työmme johtaja Ayalew Taddese (oikealla).

Kaikki nuoret ovat ensimmäistä kertaa Afrikassa ja arvatenkin kaikki on uutta ja monet kokemukset vaativat varmasti jälkeenpäin pitkää sulattelua. Opiskelijaryhmää isännöi Etiopian työmme johtaja Ayalew Taddese.

Olemme hyvin kiitollisia niin Eijalle kuin kaikille näille rohkeille nuorille, jotka ovat omakustanteisesti halunneet tulla siunaamaan Etiopiaa ja Patmoksen työtä siellä.

LEENA METSÄMÄKI

Tule Etiopian lasten kummiksi