10-vuotias Sunamita saa ruoka-apua Slummikeskus Taivaassa

Yhä useammin Jangurussun slummin lapset Brasiliassa kertovat, kuinka kotona syödään vain yksi lämmin ruoka päivässä sen jälkeen kuin äiti tai isä tulee kotiin töis­tä illalla.

Brasilia lapset välipala

Yksi tällainen lapsi on 10-vuotias Sunamita-tyttö, joka tulee aamulla Slummikeskus Taivaan tukiopetus­tunneille ja usein pyytää ylimääräistä välipalaa kahdelle taaperoikäiselle sisarukselleen.

Sunamita kertoo, kuinka pieniä itkettää, kun herätessä päiväunilta ei ole mitään syötävää. Kotona on syöty aamulla leipää ja päivällä ba­naania ja sitten illalla äiti tekee riisiä ja papuja.

Slummikeskus Taivaassa järjestetään eri-ikäisille lapsille ja nuorille mm. tukiopetusta ja erilaista vapaa-ajan toimintaa.

Äidin työ­päivä päättyy puoli kuudelta ja sen jälkeen hän palaa toiselta puolelta Fortalezaa ruuhkabussissa kotiin. Lasten on selvittävä aamu kuuden ja ilta seitsemän välillä pelkällä banaanil­la.

Myös muut slummin äidit kertovat esimerkiksi kuinka hajonnutta jääkaappia ei ole varaa uusia ja perheet syövät mitä päivittäin saavat käsiinsä. Toisissa perheissä on keittiökaasun loputtua palattu kokkaamaan hiilillä, joita poltetaan vanhassa maalitonkassa, improvisoidun grillin tapaan.

Slummin lapset saavat ruoka-apua Slummikeskuksen toiminnan kautta.

On kuin olisi palattu kymme­nen vuotta ajassa taaksepäin. Perheiden elintasossa on tapahtunut taas selvä muutos huonompaan.

Slummikeskus Taivaassa jaetaan slummin perheille ilosanomaa Jeesuksesta ja hänen parantavasta ja korjaavasta rakkaudesta, mitä synkimmissä tilanteissa ja myös autetaan konkreettisesti näitä vähävaraisia perheitä ruoka-avun ja terveydenhoidon kautta.

Ilmoittautumalla Brasilian lasten kummiksi olet mukana ruokkimassa nälkäisiä lapsia ja viemässä evankeliumia slummin perheille.

Tule kummiksi