Kenkälaatikot vievät toivoa

Patmos Lähetyssäätiön koordinoima Operaatio Joulun Lapsi käynnistettiin 29.9. Samalla juhlittiin kampanjan 30-vuotista taivalta Suomessa.

OJL-marianne-artikkeli-kuva-1

Tapahtumapaikkana oli Seinäjoen helluntaiseurakunta, joka kokosi väkeä yli kirkkokuntarajojen. Illan avasi Markku Vuorinen ja siellä puhui Markku Tuppurainen. Pääesiintyjänä oli Solina-ryhmä.

Solina-ryhmän energia ja ilo tarttui kuulijoihin

Kansainvälisellä Operaatio Joulun Lapsella on pitkät perinteet. Yhdysvaltalainen Franklin Graham aloitti operaation vuonna 1993. Suomesta on lähtenyt yli 500 000 lahjapakettia Euroopan vähäosaisille lapsille. Tämän vuoden lahjat viedään Ukrainaan, Moldovaan ja Romaniaan. Keräys on käynnissä 1.10-24.11.2024.

Kampanjan tavaramerkkinä ovat punavihreät kenkälaatikot, joihin pakataan ohjeiden mukaisesti leluja, hygieniatuotteita ja lämpimiä vaatteita. Mukana on seurakuntia, kouluja ja yrityksiä, jotka toimivat lahjojen keräyspisteinä. Vapaaehtoisten panostus on merkittävä. Kohdemaissa paikalliset seurakunnat vastaavat lahjojen jakelusta ja järjestävät lapsille pyhäkouluja. Keräyspisteet löydät täältä. Lahjoittaa voi myös MobilePayn kautta 15881.

MARIANNE LINTUMÄKI
Vapaaehtoinen