Israelin rinnalla – terroria vastaan 7.10.2024

Järjestä tapahtuma paikkakunnallaasi:

Israelin rinnalla – terroria vastaan
-tukimielenilmaukset eri puolilla Suomea 7.10.2024 klo 16-18 välillä

Terrorijärjestö Hamasin hyökkäyksestä ja sen israelilaisissa rajakylissä toimeenpanemasta joukkomurhasta on 7.10.2024 kulunut tasan vuosi. Israel on edelleen kaikilla rajoillaan Iranin tukemien terrorijärjestöjen hyökkäyksen kohteena, ja Hamas pitää noin sataa israelilaista panttivankeinaan terroriluolissaan. Emme saa unohtaa heitä!

israel mielenosoitus

Järjestä tukitapahtuma omalla paikkakunnallasi!

Liity mukaan osoittamaan tukea Israelille, vastustamaan sen rinnalla terroria ja vaatimaan kidnapattujen israelilaisten vapauttamista!

Yhteisten mielenilmausten takana on valtakunnallinen Israel-ystävyystoimikunta, johon kuuluu n. 20 Israelin ystävyysjärjestöä mukaan lukien Patmos Lähetyssäätiö. Tapahtuma on tarkoitus toteuttaa samanaikaisesti mahdollisimman monilla paikkakunnilla ympäri Suomea, kuten teimme 29.11.2023, jolloin mukana oli 25 paikkakuntaa. Lue lisää https://suomi-israel.fi/juutalaisvaltion-puolesta-29-11/.

Tarkan aloitusajan voi päättää paikkakuntakohtaisesti, mutta olisi toivottavaa, että se toteutuisi klo 16-18 välillä, jolloin tapahtuma näkyisi mahdollisimman laajasti töistään palaaville ja/tai kaupoissa asioiville ihmisille.

Mielenilmauksen järjestämisohjeet:

  1. Selvitä alueesi Israel-järjestöistä, onko joku taho jo järjestämässä tapahtumaa paikkakunnallasi.
  2. Jos kukaan ei vielä ole järjestämässä tapahtumaa, kerää pieni porukka ja ryhtykää toimeen. Tiedottakaa hankkeesta mahdollisimman ajoissa alueen Israelin ystäville.
  3. Valitkaa keskeinen paikka, jossa liikkuu mahdollisimman paljon ihmisiä.
  4. Tehkää poliisille ilmoitus mielenilmauksesta hyvissä ajoin, mutta viimeistään 24 h ennen tilaisuutta tämän linkin kautta https://poliisi.fi/yleisotilaisuudet. Jos olet omistamallasi maalla, poliisi-ilmoitusta ei tarvita.
  5. Lähettäkää tapahtumainfo os. tapahtumat@suomi-israel.fi, niin julkaisemme tapahtumat kootusti erillisellä tapahtumasivustolla, joka julkaistaan viim. 15.9. Infon tulee sisältää seuraavat tiedot:
    1. Kellonaika (esim. klo 16-17:30)
    2. Tapahtumapaikan sijainti (osoite, mahd. maamerkki jne.)
    3. Järjestäjät (järjestön tai yksityishenkilön nimi)
    4. Yhteyshenkilöt (nimi, puh. ja sähköposti)
  6. Levittäkää tapahtumasta tietoa alueenne Israelin ystäville, seurakunnille, poliitikoille ja medioille.
  7. Tapahtuman sisällöstä: Ystävyystoimikunta julkaisee ennen tapahtumaa yhteisen julistuksen, joka on tarkoitus lukea kaikissa tapahtumissa. Lisäksi voi mukaan ottaa kynttilöitä, tehdä valonauhoista Daavidin tähtiä, pitää puheita, soittaa ja laulaa heprealaista musiikkia.
  8. Huolehdi riittävästä äänentoistosta ja hanki vaikka megafoni, että äänesi kuuluu.
  9. Muista jakaa tapahtumastasi tietoa etu- ja jälkikäteen sosiaalisessa mediassa! Ottakaa kuvia mielenilmauksesta ja lähettäkää os. info@suomi-israel.fi ja/tai julkaiskaa Finland Stands With Israel -facebook-ryhmässä.
  10. Jos lähelläsi ei ole tapahtumaa, voit osallistua mielenilmaukseen vaikka omalta pihaltasi yksin tai ystävien kanssa.
  11. Vaikka paikalla olisi pieni joukko ihmisiä, se liittyy yhteiseen suureen joukkoon ympäri Suomea!