Patmos-blogi

Doug Hershey: Israel Raamatun profetioissa

Pasi Turunen Pasi Turunen (TM) on raamatunopettaja, toimittaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja.
Julkaistu:

Yhdysvaltalainen kirjailija ja luennoitsija DOUG HERSHEY on Suomessa Patmoksen vieraana syyskuun alussa. Alla olevassa Israel Nyt! -jaksossa voit katsella hänen haastattelunsa suomeksi tekstitettynä. Tarkemmat ajat ja paikat Patmos-kokouksille löydät videon alla olevasta mainoksesta.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (2)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Ujohko

    pike,
    kun kansakunnat kokoontuvat Jumalan silmäterän ympärille, ne katsovat olevansa siihen oikeutettuja samaan tapaan kuin evankeliumeissa kerrotaan miten väkijoukko kerääntyi kivittämään aviorikoksen tehnyttä naista. Muistamme kuitenkin miten Raamatun kertomus jatkui. Naista ei kivitetty. Nainen oli kuitenkin tehnyt syntiä, samoin väkijoukko. Tuo kertomus kaiketi on allegoria siitä miten nainen on paitsi Israel, myös Jumalan seurakunta uskovissa. Vastaavasti väkijoukko edustaa Israelin ympärille kerääntyneitä kansakuntia, ja vielä laajemmin kaikkea jumalattomuutta, joka ahdistaa kristittyjä joka puolelta.

    Tältä pohjalta olen yrittänyt tuoda esiin sitä näkemystä, että Patmos olisi suopeampi tarkastelemaan mitä missäkin on todella tapahtunut ja keiden toimesta, sekä vastaavasti mitä ei ole tapahtunut vaikka niin väitetään. Tarkoitus yksinkertaisesti on, että syyttömien syyllisiksi julistaminen ja tuomitseminen tuottaa valtavasti pahaa verta. Tässä ei ole ristiriitaa, vaikka äkkiseltään niin voisi luulla. Vastahan sanoin, että kansakunnat ovat itsekin syyllisiä ja sitten mainitsen syyttömiksi. Asian ydin oli siinä, että vaikka (Jeesusta lukuunottamatta) kukaan ei ole täysin syytön, he muistavat kokemansa vääryyden ja tulevat hyvin alttiiksi koston ajatuksille.

    Kannattaa muistaa, että Israel, Jumalan valittu kansa, Jumalan silmäterä, ei välttämättä suinkaan ole se synnittömin ja esimerkillisin.

    Hesekiel 16

    ”20 Sinä otit poikasi ja tyttäresi, jotka olit minulle synnyttänyt, ja teurastit heidät niiden syödä. Eikö riittänyt sinulle haureutesi,
    21 kun vielä teurastit minun poikani ja annoit heidät poltettaviksi uhrina niille?
    22 Ja kaikkien kauhistustesi ja haureutesi ohessa sinä et muistanut nuoruutesi päiviä, jolloin olit alaston ja paljas ja sätkyttelit verissäsi.
    23 Ja kaiken muun pahuutesi lisäksi-voi, voi sinua! sanoo Herra, Herra-
    24 sinä rakensit itsellesi korokkeita ja teit itsellesi kumpuja kaikille toreille;
    25 kaikkiin kadunkulmiin sinä rakensit kumpujasi ja häpäisit kauneutesi, levitit sääresi jokaiselle ohikulkijalle ja yhä lisäsit haureuttasi.
    26 Sinä harjoitit haureutta naapuriesi, Egyptin suurijäsenisten poikain, kanssa ja yhä lisäsit haureuttasi ja niin vihoitit minut.”

  2. pike

    osaako kukaan selittää raamatun valossa sitä että ollaanko hyvin lähellä sitä kun viholliskansat ympäriltä ovat menossa golanin kukkuloille.? minulle heräsi tuo ajatus.