Patmos-blogi

Patmoksessa palaa tuli

Pasi Turunen Pasi Turunen (TM) on raamatunopettaja, toimittaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja.
Julkaistu:

“Kuten siunattu Herramme on käskenyt meidän rukoilla, että Hänen valtakuntansa tulisi ja Hänen tahtonsa tapahtuisi maan päällä niin kuin taivaassa, meidän sopii osoittaa halumme nähdä tämän tapahtuvan, ei vain sanoin, vaan, käyttäen kaikkia lainmukaisia keinoja levittääksemme Hänen nimensä tuntemusta. Tehdäksemme tämän, on välttämätöntä, että me tutustumme hieman maailman uskonnolliseen tilanteeseen…”

Näillä legendaarisilla sanoilla aloitti 1786-1834 elänyt William Carey klassikkoteoksensa [1], jota pidetään modernin ajan lähetystyön lähtölaukauksensa.

Kuvaillessaan huolellisesti kristinuskon tilannetta oman aikansa Euroopassa Carey mainitsee myös Suomen. Hän kirjoittaa teoksessaan palavasti kristittyjen lähetysvastuusta Jumalan sanan valossa ja kristittyjen varojen käyttämisestä kansojen saavuttamiseksi Kristukselle. 

Careyn sydämessä paloi Jumalan tuli sielujen puolesta. Heidät tuli tavoittaa kaikin käytettävissä olevin keinoin ja kristittyjen tuli suunnata Herran heille siunaamia varoja, alkaen kymmenyksistä, lähetystyöhön sielujen pelastukseksi, sekä vilpittömään auttamistyöhön ja hyväntekemiseen kansojen parissa, koska tämä kaikki kuvastaa Jumalan omaa mielenlaatua ihmisiä kohtaan.  

Carey itse muutti Intiaan 1793. Elämänsä aikana hän käänsi Raamatun kuudelle intialaiselle kielelle ja organisoi sen kääntämisen ainakin 40 kielelle, perusti kymmeniä kouluja, seurakuntia ja rakennutti ensimmäisen kirjapainon Intiaan. Hän myös perusti monia yhteiskunnallisia uudistuksia aikaansaaneen sanomalehden. Carey uskoi, että ”yli kaikkien uskontojen ja totuuksien, kristinusko pyrkii avoimeen keskusteluun.”  

Carey sytytti modernin ajan lähetystyön tulen. Tämä taivaasta annettu lähetyksen tuli palaa myös Patmoksen lähetysalttarilla. 

Peruslähtökohdat ovat samat: Ymmärrys kansojen tilanteesta, Israelista, hukkuvista sieluista, maailman lasten hädästä, Jumalan sanan muuttavasta voimasta, Jumalan ihmisrakkaudesta kaikkia ihmisiä kohtaan sekä Jeesuksesta, joka yksin on kaikkien pelastaja. 

Carey ymmärsi sen, mistä me Patmos-työssä puhumme ”kahden käden evankeliumina”, ihmisten ajallisten ja iankaikkisten tarpeiden huomioimisena. Hädänalaiset ja kadotutetut tarvitsevat toivon ihmisarvoisesta ja iankaikkisesta elämästä Jeesuksessa.

Teemme työtä käyttäen kaikkia nykyajan suomia keinoja tehdäksemme Hänen nimeään tunnetuksi maailman ääriin. Meillä on vahva näky missiostamme kansojen parissa lähetyskentillä, mutta myös kotimaassamme. Aivan niin kuin Carey perusti sanomalehden voidakseen koskettaa kokonaista kansakuntaa, Leo Mellerin näystä syntynyt Radio Patmos on avainasemassa kotimaan työssämme koko Suomen Siionia monin tavoin koskettavana ulospäin suuntautuvana kanavana. Kotimaassa osallistummekin rohkeasti yhteiskunnalliseen keskusteluun perinteisten raamatullis-kristillisten arvojen puolesta. Opetamme ja puolustamme ja julistamme Jumalan sanan totuutta. Unohtamatta Radio Patmos International -lähetysradiokutsumustamme. 

Sinun rakkaudenlahjasi ovat pitäneet Radio Patmoksenkin jälleen vuoden toiminnassa. Eivätkä lahjoituksesi ole menneet hukkaan. 

Tutustu Patmoksen tuoreeseen vuosikertomukseen (2018) ja lue mitä Sinun rakkaudenlahjasi ja esirukouksesi ovat saaneet aikaan vuoden aikana kaikilla patmoskentillä. Kun luet sitä ja selaat sivuja, anna Pyhän Hengen kutsua sinua tänäkin vuonna mukaan jonkin, ehkä sinulle ihan uuden, kentän tukemiseen. Yhdessä voimme paljon. 

Tämä vuosikertomuksemme on kiitoksen osoitus Jumalan rakkaudesta, joka Sinun rakkaudenlahjojesi tukemana Patmos-työn kautta on kaksin käsin saavuttanut ihmisiä. 

Pidetään lähetyksen liekki palamassa, niin kuin ylösnoussut Herramme Jeesus on meitä käskenyt: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.” (Mark. 16:15)

Yhdessä olemme Patmos.

Pasi Turunen
Toiminnanjohtaja


[1] An Enquiry Into the Obligations of Christians, to Use the Meands for the Conversion of the Heathens (1792, London). 

 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *